Dit is Nelson M., de opgepakte pedoactivist die seks met kinderen wil legaliseren (2024)

Ga naar de inhoud

Opgepakt voor kinderp*rno

Door

Daniël Verlaan

Nelson M. Beeld © NTR

Nelson M. (25) is deze week opgepakt omdat hij kinderp*rno in zijn bezit zou hebben. RTL Nieuws duikt in het verleden van de beruchte pedoseksuele activist, die wil dat seks tussen volwassenen en zeer jonge kinderen wordt gelegaliseerd.

Mark Lucius. Dat is de naam waarmee Nelson M. voor het eerst in de publiciteit treedt. De Volkskrant publiceerde in 2015 een opiniestuk van Nelson, en een aantal maanden later werd hij door Sophie Hilbrand geïnterviewd voor het programma Je Zal Het Maar Zijn over zijn voorkeur voor jonge jongetjes.

WordPress-blog

Op zijn WordPress-blog 'Pedofiel Mark' schreef Nelson verhalen over pedofilie en dat hij juist geen seks met kinderen wil hebben. "Laat ik u duidelijk maken dat ik niet uit ben op seks met kinderen", zo viel in 2015te lezen op zijn inmiddels verwijderde website.

Twee weken geleden steldeNelson dat een kind van twee jaar oud zelf kan bepalen of hij seks wil met een volwassene.Wat is er in de tussentijd allemaal gebeurd?

Lees ook: Pedoactivist Nelson M. aangehouden voor bezit kinderp*rno

Niet verliefd

Toen Nelson een puber was, wist hij al dat hij op jongens valt, zo schreef hij op zijn blog.Hij is, net als elke andere puber, op zoek naar een beetje intimiteit. Dat zocht hij toen nog niet bijjonge jongens, maar bij een oudere man. Deze man wilde echter alleen seks en probeerde Nelson, zo schreef hij op zijn blog, te prostitueren.

Nelson werd niet verliefd op leeftijdsgenoten: "Ik ben op tal van dates gegaan met jongens rond mijn leeftijd en ouder", zo schrijft hij. "Ik voelde me niet tot ze aangetrokken." Hij raakte depressief en verdoofde zichzelf met alcohol, wiet en automutilatie.

"Na een tijd werd ik op mijn verzoek voor crisisopname opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis." Daar raakte hij verliefd op een jongen van 14. "Pas vlak voor ik twintig werd begreep ik wat het was. Een jongen die zich aangetrokken voelt tot jongens is hom*o, en een man die zich aangetrokken voelt tot jongens is ook nog eens pedofiel."

Pedofilie is niet strafbaar

Een pedofiel is een persoon met seksuele gevoelens voor kinderen jonger dan 13 jaar. Pedofilie is een seksuele voorkeur, en in Nederland niet strafbaar.

Seksueel misbruik van kinderen is, samen met het bekijken en downloaden van kinderp*rno, wel strafbaar. Dat gebeurt lang niet altijd door pedofielen: een meerderheid van de kindermisbruikers heeft geen pedofiele gevoelens, maar kampt met antisociale en seksuele stoornissen.

In isolement

Net als veel andere pedofielen die worstelen met hun gevoelens raakte Nelson in een isolement. Hij had geen contact meer met vrienden en stopte met zijn studie. Zijn broer wilde geen contact meer met hem omdat hij bang was dat Nelson zijn kinderen zou misbruiken.

Nelson bleef de media opzoeken, om het gesprek over pedofilie aan te wakkeren. "Ik ben niet dik of kaal, ben geen kindermisbruiker en bezit geen kinderp*rno", zo stelt hij in 2015 in een interview met Vox, het tijdschrift van de Radboud Universiteit. "Ik heb enkel verbaal moeite met zelfbeheersing, maar dat is ook niet gek: er is voor een pedofiel immers geen plek."

Herkend door collega's

Nelson gafgastcolleges bij vakbond FNV aan scholieren. Bij zijn tv-optreden bij Je Zal Het Maar Zijn werd hij vermomd. Toch werd hij herkend door zijn collega's.Hij werd ontslagen, mede omdat hij les gaf aan jongeren. Dat ontslag vocht Nelson aan bij het College voor de Rechten van de Mens, maar zonder succes: het ontslag was volgens het college terecht.

"Ik mag niet werken (volgens het College voor de Rechten van de Mens, red.) dus dat doe ik ook niet meer", tweette hij. "Omdat pedofilie een 'gevaar' creëert op de werkvloer. Dus mag iedereen mij willekeurig ontslaan zonder dat ik enig recht heb. Het heeft voor mij dus weinig zin om een baan te zoeken."

Nelson als Mark Lucius met een lichte vermomming in Je Zal Het Maar Zijn. © BNNVARA

Flyeren tijdens de Pride

In de jaren daarna begonNelson activistischer te worden onder het pseudoniem Kinderbevrijdingsfront, waarmee hij in 2019 bekendheid genereerde door zijn actie #PedoPride. Tijdens de Pride Amsterdam flyerde hij om pedofielen een plek te geven op het evenement, en om jonge kinderen zelf te laten bepalen of ze seks hebben met volwassenen of niet.

Pride Amsterdam wilde niets met Nelson te maken hebben en vroeg hem meermaals om te vertrekken. Bezoekers van Pride werden boos door de actie en uiteindelijk besloot de politie om de flyers in te nemen.

De flyers van Nelson voor #PedoPride. © Screenshot

Geheimpjes en overnachtingen

In diezelfde periode steldehij op Twitter dat hij een relatie hadmet een 5-jarige kleuter, die ook bij hem bleef slapen. Daar zouden 'geheimpjes' plaatsvinden die zijn moeder niet mocht weten. "Ik ben ontzettend geil, dus dit worden twee hele lange dagen - maar op een goede manier", tweette hij. En hij vervolgde: "Au, het blijkt toch dat er zoiets bestaat als te strak."

De zelfbenoemde 'kindermagneet' werddoor de politie aangesproken op zijn tweets. De meeste tweets zijn niet meer terug te vinden omdat Twitter zijn accounts keer op keer verwijderde.

De inmiddels verwijderde tweet van Nelson. © Screenshot

Hij wordt radicaler

Hoe meer tegengas Nelson kreeg, hoe radicaler hij leek te worden. Hij voelde zich vaak een slachtoffer. De maatschappij, de politiek, het systeem: iedereen zoutegen hem zijn, zo liet hij weten in verschillende tweets. Hij vond uiteindelijk steun in een besloten e-mailgroep met oud-leden van de verboden pedofielenvereniging Vereniging Martijn. RTL Nieuws ging undercover in die groep en ontdekte dat daartips om kinderen te misbruiken werden gedeeld.

Lees ook: Oud-leden verboden pedoclub Martijn in besloten kring verder, OM start onderzoek

Zo'n besloten e-maillijst kan mensen tot seksueel kindermisbruik aanzetten, steldeforensisch psycholoog Ellen Janssen van Stop it Now!, een organisatie die mensen helpt die bezorgd zijn over hun seksuele gevoelens voor minderjarigen. "Als seks met minderjarigen wordt genormaliseerd en specifiek wordt beschreven hoe en wat, dan kan dat mensen op ideeën brengen waardoor ze wellicht tot handelen overgaan."

'Jonge vriendjes'

Nelson wilde de hulp van Stop It Now niet accepteren. "Ik raad het praten met medisch professionals of sociaal werkers enorm af", stelt hij in een interview op de website van Marthijn Uittenbogaard, oud-voorzitter van Vereniging Martijn. "Ze kunnen je niet helpen en zorgen ervoor dat je je slechter voelt."

Nelson raaddeandere pedofielen aan om online community's te vinden, 'jonge vriendjes' te maken en vooral een activistische houding aan te nemen.In datzelfde interview zeiNelson dat hij ontzettend opgewonden raakte omdat een man vertelde dat hij als kind seksueel is misbruikt.

Nelson wordt geïnterviewd door Danny Ghosen. © NTR

Maak jij je zorgen over je seksuele gevoelens voor minderjarigen?

Je kunt gratis en anoniemStop it Now!bellen:0800 - 266 64 36. De organisatie werkt met specialisten die mensen met seksuele gevoelens en/of gedrag naar minderjarigen helpen. Start het gesprek en voorkom seksueel kindermisbruik.

'Een grote misser'

Nelson kwam de afgelopen weken tweekeer in de media. De eerste keeromdat hij een gastcollege gaf op de Universiteit van Amsterdam over pedofilie. De universiteit was niet op de hoogte van zijn 'activistische houding' en bood zijn excuses aan: "Dat was verkeerd en een grote misser."

De tweede keer stond hij journalist Danny Ghosen te woord voor de NTR-serie Danny Op Straat. In die aflevering beweerdeNelson, die herkenbaar in beeld was, dat een kind van 2 of 3 jaar bestkan beslissen of het seks wil met een volwassene.

"Een kind van 2 of 3 jaar is toch ook ontwikkeld genoeg om te beslissen of het een ijsje wil of naar de speeltuin wil gaan", zeihij. "Ik denk dat die dingen heel goed te vergelijken zijn."Ook zeihij een politieke partij te willen oprichten om seks met kinderen legaal te maken.

Kinderp*rno aangetroffen

In januari van dit jaar heeft de politie verschillende invallen gedaan in onderzoek naar de voortzetting van de verboden pedoclub Martijn. Daarbij is ook een inval gedaan bij Nelson en is er computerapparatuur in beslag genomen.

Daaropvolgend is ook Nelson aangehouden. Hij zou kinderp*rno in zijn bezit hebben, zo stelt het Openbaar Ministerie. Op Twitter was hij altijd heel duidelijk: volgens hem zou kinderp*rno gewoon legaal moeten zijn. Nelson zeidat kinderp*rno 'eentjes en nulletjes op een harde schijf' zijn en dat het 'gezond gedrag' van of 'fijne seks' metkinderen is.

De inval in de woning in Hengelo.

Haarlem en Hengelo

Nelson is de derde persoon die is aangehoudenin het onderzoek naar de voortzetting van Vereniging Martijn.Eerder werden in de zaak al twee mannen aangehouden.

In Haarlem werd eerdereen 75-jarige man opgepakt op verdenking van het bezit van kinderp*rno. In Hengelo werdeen 32-jarige man aangehouden op verdenking van voorbereidingshandelingen voor seksueel misbruik van kinderen. Zijzitten nog altijd vast.

Lees ook: Meeste pedofielen keuren seks met kinderen af: 'Staat zo ver bij mij vandaan'

Net binnen

Meer nieuws

Gerelateerde artikelen

Nederland RTL Nieuws nu op TikTok
Voorkomen van leerachterstand Met 'Brillenbus' langs scholen: 'Zicht moet geen luxe zijn'
03:41In het zonnetje gezet Afscheid na 35 jaar: het allerlaatste weerbericht van Reinier van den Berg
'Griepprik voor 60-plus' UMC Utrecht: eerste week na zware griep meer kans op hartinfarct
Amfetamineolie Groot drugslab opgerold en vijf verdachten opgepakt in Bergen op Zoom
Tweede Wereldoorlog Zeldzaam beeld NSB-kamp Utrecht, zomaar te koop op Marktplaats
Dit is Nelson M., de opgepakte pedoactivist die seks met kinderen wil legaliseren (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Frankie Dare

Last Updated:

Views: 6607

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Frankie Dare

Birthday: 2000-01-27

Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

Phone: +3769542039359

Job: Sales Manager

Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.